Recerca d’ocupació i resistència a la frustració

18 SETEMBRE 2023
Recerca d’ocupació i resistència a la frustració

Encara que molta gent s’atreveixi a dur-ho a terme, un procés de selecció/recerca d’ocupació és un procés llarg i complex, i infinitament molt més complicat de realitzar del que la majoria de les persones pensen.

Quan una empresa necessita cobrir una vacant per a qualsevol àrea funcional, normalment defineix amb detall les responsabilitats de la posició, així com els requisits del perfil del professional que necessita.

Els professionals que ens dediquem a l’àrea de selecció y recerca d’ocupació, hem de subjectar-nos estrictament a les especificacions del perfil marcades pel/la client/a.

A vegades, no sempre, podem “negociar” alguns aspectes, recolzant-nos en el nostre know-how en la recerca d’ocupació, però al final és el/la client/a qui ens deixa ben clar el que espera veure en els candidats/es que li presentem.

I aquí comença el veritable dilema per al pobre consultor recruiter.

Per a la majoria de les vacants que publiquem a través dels canals tradicionals, el nombre de sol·licituds provinents de persones altament qualificades que arriba és molt alt, i, tanmateix, només tenim UNA vacant

 

Com és el procés de recerca d’ocupació per un recruiter

Cal passar hores i hores revisant CVs.

Llegint-los una vegada i una altra per arribar a entendre si la trajectòria professional que es descriu “encaixa” amb el conjunt de requisits marcats pel client.

A més de la trajectòria professional, hem de fixar-nos en molts altres aspectes que el client també ens ha definit, com els relacionats amb la formació, amb el coneixement de l’idioma, etc.

Finalment, identifiquem els CVs que millor encaixen amb tots els requisits marcats i passem a la següent fase de la recerca d’ocupació; procedim a contactar amb els candidats/es.

Amb tots aquells candidats/es que per alguna raó o una altra, no encaixen amb aquests requisits, també ens posem en contacte agraint el seu interès i temps.

I és aquí on alguns candidats/es ens plantegen la gran pregunta: pots explicar-me, per favor, per quin motiu/s he estat descartat/da?

Doncs, en realitat, en la immensa majoria dels casos, no hi ha un motiu clar i evident per la descartació en la recerca d’ocupació.

La resposta a la pregunta és tan simple com que s’han rebut altres candidatures que encaixen millor amb el conjunt de requisits marcats pel client.

Això no significa que siguis ni més bo ni més dolent, ni més ros o més morè, ni més jove ni més madur, ni més o menys llest, no.

La teva candidatura pot ser excel·lent, brillant, però si al final no encaixa exactament en el trencaclosques que ens ha marcat el client, haurem de desestimar-la.

Així que, personalment, crec que aquesta pregunta no val la pena fer-la, ja que molt probablement, si obtenim una resposta, poso en dubte la seva credibilitat.

Si hem estat descartats en algun procés de selecció i recerca d’ocupació, no caiguem en el desànim ni en la desesperació que ens poden portar a perdre el rumb. No t’enfadis, no t’enfonsis.

La competència en els processos de recerca d’ocupació és duríssima, i potser aquesta opció no era per a tu…

Però qui la segueix l’aconsegueix, amb un bon mètode, un bon màrqueting personal i altes dosis de perseverança, finalment aconseguiràs el teu objectiu.

 

BCM: el millor servei de headhunters 

Si estàs buscant la candidatura perfecte per iniciar la propera etapa de la teva carrera profesional, el nostre servei de headhunters a Barcelona és el que necessites. 

Descobreix totes les nostres ofertes de feina i troba aquella que millor encaixa amb la teva formació, personalitat i requisits. Estudiarem amb deteniment la teva candidatura i farem el possible per garantir que el teu procés de recerca d’ocupació és més agradable i satisfactori.

BCM talent

BCM talent consultoria de recerca i selecció de personal. Talent adquisition.

Contacte

08023 Barcelona

bcm@bcm.cat

BCM retail

BCM retail consultoria especialista en management empresas retail.